Een persoonlijk verhaal

Twee keer heb ik mogen ervaren hoe het zelf genezend vermogen van het lichaam werkt. 
In 2013 kreeg ik een totaal onbekende longontsteking die 1,5 jaar duurde. Dit jaar had ik, gedurende 4 maanden, allerlei vage klachten, waardoor ik niet kon werken. Ik was te moe om maar iets te doen. Voor de internist was ik een raadsel. De uiteindelijke diagnose is spier reuma. De kans op genezen is groot.  
 
Als ik ziek ben dan volg ik de route van complementaire geneeskunde; regulier en alternatief. De reguliere om zaken uit te sluiten een soms een duwtje in de rug te krijgen door medicijnen, en alternatieve om te werken aan mijn emoties en gedrag.

We weten allemaal welke invloed de geest op het lichaam heeft. Door emoties zoals; woede, boosheid en verdriet kan het lichaam in de war raken, waardoor er allerlei fysiek klachten kunnen ontstaan.  

In die twee ziekten periode heb ik veel naar mijn emoties en gedrag gekeken. Wat maakt het dat ik woede heb? Op wie of wat. Hetzelfde deed ik met boosheid en verdriet. Uiteindelijk kon ik het verleden loslaten en aan mijn nieuwe zelf werken. Een zelf die meer voor zichzelf op komt en zijn grenzen heeft. Iemand die meer voor zichzelf zorgt en meer luistert wat het lichaam te vertellen heeft. In beide gevallen heb ik door aan gedrag en emoties te werken het zelf genezend vermogen in werking gezet en kon voor 95% genezen. De artsen vonden dat verbazingwekkend. Om die laatste 5% te genezen hielpen de medicijnen als het laatste duwtje in de rug.

Door het werken aan mijn emoties heb ik niet aan symptoombestrijding (komt later weer terug) gedaan maar een nieuwe goede basis gelegd voor een nieuw gezond leven. 

Ik ben en natuurgeneeskundig therapeut, maar ik ben ook mens met mijn eigen rugzak, die ook ziek kan worden. Mijn ervaringen kunnen je helpen of mensen in je omgeving helpen om een beter gezonde basis te krijgen om gezonder te leven.  

Mijn advies is dan ook; Gun jezelf een complementaire geneeskundige behandeling.